NordNews
Avem ce spune

Fermierii doresc UNIREA!

Consiliul administrativ al Federației Naționale a Fermierilor din Republica Moldova (FNFM), întrunit în ședință pe data de 16.03.2018, constată că guvernările care s-au perindat pe parcursul anilor de independență au ratat șansele reale de dezvoltare a RM pe calea democrației și prosperării economice, statului de drept și libertăților umane, informează Observatorul.md.
Toți anii de după obținerea independenței au fost și rămân ani de profundă criză economică, socială și politică, dezamăgire totală a cetățenilor și lipsă de încredere că statul RM va mai putea asigura condiții de trai decent pentru ei. Această situație, de rând cu toate păturile sociale a afectat grav și fermierii, populația de la sate, sectorul agricol în ansamblu. Exodul masiv al forței de muncă peste hotare provoacă prejudicii enorme economiei naționale, care a devenit inaptă de a asigura venituri suficiente cetățenilor, corespunzătoare unui trai decent, pe care îl merită.
Consiliul administrativ al FNFM consideră că în RM nu sunt forțe politice, premize economice și sociale necesare pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare a RM și declară:

  1. Unirea Republicii Moldova cu România este unica soluție generală la toate problemele cu care se confruntă RM.
  2. Numai în cadrul României, în scurt timp în teritoriul actual al RM poate fi înfăptuită o Reformă agrară adevărată și radicală, astfel încât principiul creșterii productivității și competivității producției agricole să fie promovat paralel cu cel al echității sociale de stat.
  3. Consiliul administrativ al FNFM solicită Parlamentului RM să examineze și să voteze în plenul său oportunitatea de unire a RM cu România în contextual condițiilor favorabile și inevitabile create pentru acest proces.
  4. Consiliul administrativ al FNFM face apel către toți fermierii, proprietarii și administratorii întreprinderilor agricole să se implice activ în procesul de semnare a Declarațiilor de Unire a RM cu România, în numele dreptății și adevărului istoric, dezvoltării civilizate a Republicii Moldova.

Semnează
Consiliul administrativ al FNFM

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"