NordNews
Avem ce spune

Festivalul Spic Folk Fest 2023 vă invită la cea mai mare învârtită din Moldova! Gabriel Nebunu va încinge atmosfera

Dacă vrei să te distrezi la maxim și să guști din bucate tradiționale, vino pe 9 iulie, la ora 12:00, pe câmpiile satului Elizaveta din Bălți. Acolo, AO „Primăvara care ne unește” organizează cea de-a doua ediție a festivalului „SPIC FOLK FEST”. Evenimentul are ca scop promovarea tradițiilor, a artei și a culturii în rândul locuitorilor din nordul R. Moldova.

Festivalul Spic Folk Fest este dedicat onorării omului, spicului și tradițiilor culturale care ne definesc ca popor. Evenimentul va găzdui o varietate de activități, printre care se numără parada portului popular și ateliere tematice, unde participanții vor avea posibilitatea să se implice activ și să învețe meșteșugurile tradiționale.

Pe parcursul festivalului, oaspeții vor fi încântați de prestațiile ansamblurilor folclorice și de dans din mun. Bălți și raioanele din vecinătate, care vor reprezenta o adevărată călătorie în timp prin cultura noastră bogată. De asemenea, vizitatorii vor avea oportunitatea să interacționeze cu zeci de meșteșugari și producători locali, care vor expune creații unice și produse tradiționale autentice.

Gastronomia tradițională va fi unul dintre punctele de atracție ale festivalului SPIC FOLK FEST. Oaspeții vor putea savura bucate autentice și delicioase, care păstrează secretele bucătăriei noastre tradiționale, și să delecteze din cea mai mare învârtită din R. Moldova.

Invitatul special al evenimentului este cântărețul de muzică populară, Gabriel Nebunu.

Biletele sunt disponibile pe primavara.md/spicfest.

Accesul gratuit la eveniment îl au:

– copiii până la vârsta de 12 ani (12 inclusiv),

– pensionarii,

– persoanele cu nevoi speciale.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"