NordNews
Avem ce spune

Fetița de 14 ani din Bucea, violată de mai mulți soldați ruși, va păstra copilul: „Altfel, riscă să nu mai poată deveni mamă niciodată”

Copila din Ucraina violată de cinci soldați ruși este însărcinată și a decis să păstreze copilul, a afirmat psihologul Oleksandra Kvitko, care lucrează în colaborare cu Avocatului Poporului de la Kiev, a transmis Radio Svoboda, preluată de Libertatea.

„Medicii au avertizat că, dacă victima face avort, probabil că nu va mai putea avea copii”, se arată într-un mesaj oficializat cu acordul familiei fetiței.

Kvitko a explicat că minora lucrează cu psihologi pentru a accepta copilul.

În total, Kvitko lucrează acum cu cinci fete de 14-18 ani care au rămas însărcinate în urma abuzurilor soldaților ruși.

Există și o victimă de 10 ani

Până pe 25 aprilie, linia telefonică a Avocatului Poporului primise informații despre 101 cazuri de infracțiuni sexuale pe teritoriile Ucrainei.

Printre victime se numără nu numai femei, ci și bărbați, și minori. Cea mai tânără victimă cu care lucrează psihologul Oleksandra Kvitko are 10 ani.

În prezent, 12 cazuri sunt confirmate și documentate. Puține victime sunt gata să povestească despre ororile pe care le-au trăit.

Ce se întâmplă cu femeile violate care au ajuns în Ucraina

În același timp, femeile ucrainene care au rămas însărcinate după ce au fost violate de militari ruși și care se află în prezent în Polonia, nu pot întrerupe o sarcină nedorită. Legislația poloneză antiavort este foarte strictă.

„Așa le distrug viețile amândurora. Violența sexuală în timpul războiului este cea mai ascunsă crimă”, a transmis Matviciuk.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"