NordNews
Avem ce spune

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” va avea un nou pian în valoare de peste 76 mii euro

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” va avea un nou pian. Instrumentul a fost procurat din donații, iar la introducerea acestuia în țară instituția urmează a fi scutită de plata drepturilor de import. Un proiect de lege în acest sens a fost înaintat de membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport, transmite agora.md. 

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul la proiectul respectiv, acesta urmând să fie dezbătut în plen.

„În condițiile când cele două piane ale Filarmonicii Naționale au fost distruse în incendiul devastator, din toamna anului 2020, necesitatea procurării a cel puțin unui instrument muzical a devenit stringentă”, se arată în nota informativă la proiect.

Valoarea estimată a noului pian,  de marca Petrof P284 MISTRAL, anul fabricării 2021, este de peste 76 mii euro.

Un incendiu care s-a produs pe 24 septembrie anul trecut a mistuit edificiul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Mai multe instituții publice, companii, persoane fizice au făcut donații bănești pentru reabilitarea Filarmonicii. Peste 320 000 de lei au fost adunați de fracțiuni și angajații Secretariatului Parlamentului.

Reamintim că, pe 24 septembrie 2020, Filarmonica Națională din centrul capitalei a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au luptat ore bune pentru a stinge incendiul. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat și s-a prăbușit. Nu au fost înregistrate victime.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"