NordNews
Avem ce spune

Filip dezvăluie cine ar mai putea pleca din PD și spune că unii transfugi ar putea reveni în alianța PSRM-PD

Președintele PDM Pavel Filip nu exclude că deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc ar putea adera la PSRM. Declarația a fost făcută în contextul în care se zvonește că cei doi ar fi apropiați de socialiști, scrie deschide.md

Nichiforciuc și Andronachi nu au fost la ultimele ședințe. Sper că au anumite treburi și se vor alătura. Nu exclud nimic ( n.r. că ar putea adera la PSRM). Am alte principii. Nu încerc să țin pe cineva. Dacă vor să se ducă, lasă-i să se ducă. Nu văd o catastrofă pentru PDM. Eu am alt scop – să construiesc un alt partid, care să aibă la bază alte principii”, a declarat Filip în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova.

Totodată, acesta consideră că unii deputați care au plecat din PDM, ar putea reveni și sunt șanse mari ca alianța PSRM-PDM să aibă o majoritate confortabilă.

Eu cred că acest Parlament poate să activeze în continuare. Am putea avea o majoritate confortabilă. Unii dintre transfugi au înțeles că au fost mințiți și pot reveni”, a spus Filip.

Liderul democraților a mai menționat că rămâne în vigoare înțelegerea cu socialiștii pentru ca PDM să preia funcția de premier după alegerile prezidențiale din toamnă.
Amintim că, în prezent, fracțiunea PDM din Parlament are 13 deputați. Din iarnă până la moment 14 deputați din PDM au lecat și au aderat la grupul „Pro Moldova”, iar alți doi deputați, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, s-au alăturat fracțiunii PP „ȘOR”.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"