NordNews
Avem ce spune

FISC-ul anunță reduceri de până la 60% la polița de asigurare medicală

Serviciul Fiscal de Stat informează titularii de patentă de întreprinzător și persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente în domeniul comerţului cu amănuntul că pot beneficia de 50 și, respectiv 60% reducere la achitarea în termen de până la 31 martie curent a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală calculată în sumă fixă, scrie deschide.md.

Această prevedere este stipulată de Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2019 nr. 301  din  30.11.2018, iar suma primei stabilite pentru anul 2019 constituie cifra de 4056 lei.

Astel, pentru titularii de patentă de întreprinzător suma redusă cu 50% a primei de asigurare oligatorie este de 2028 lei, iar pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente în domeniul comerţului cu amănuntul suma redusă cu 60% este de 1622,40 lei.
SFS informează că prima de asigurare poate fi achitată prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay. Serviciul respectiv permite mai multe posibilități de achitare: cu card bancar, prin internet banking, la terminalele de plată, dar și la ghișeele băncilor comerciale și ale oficiilor poștale. La ghișeele băncilor comerciale și ale oficiilor poştale persoanele se prezintă doar cu actul de identitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"