NordNews
Avem ce spune

Fiul e fugar, tatăl vrea primar. Păcatele de milioane ale familiei Guțu

Președintele Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, a prezentat sâmbătă candidatul pentru funcția de primar al municipiului Bălți.  E vorba despre Simion Guțu, fostul președinte al Regionalei NORD și al Organizației Teritoriale Bălți a Partidului Popular Creștin Democrat.  În prezent, Guțu este liderul Organizației Teritoriale Bălți a Partidului „Acțiune și Solidaritate”. 
Acum patru zile, portalul de știri NordNews a publicat un material („EXCLUSIV | Un fost PPCD-ist ar putea fi candidatul PAS la funcția de primar al municipiului Bălți”), unde Simion Guțu a confirmat că persoana sa ar putea fi propusă de PAS la fotoliul de primar.
Simion Guțu a candidat și în 2007 la funcția de edil al municipiului Bălți, însă a obținut un număr modest de voturi. Chiar dacă era membru activ al Partidului Popular Creștin Democrat, condus în acea perioadă de glorie de către (dispărutul din peisaj) Iurie Roșca.
În 2009, când Iurie Roșca a fost numit vice-prim-ministru, Guțu a primit în dar, din partea Primăriei Bălți, un apartament. Până atunci, el locuise, împreună cu familia, într-o odaie din Caminul Nr1 al Colegiului de Medicină din Bălți, instituție față de care actualul candidat PAS nu și-a onorat toate obligațiile financiare. Administrația Colegiului l-a acționat în judecată pentru a recupera suma de 22 000 de lei, pe care familia Guțu o datorează pentru chiria spațiului locativ.
În 2016, mezinul familiei Guțu, Maxim, a fost condamnat în instanță pentru escrocherii în proporții deosebit de mari. Cazul dat a fost mediatizat în presa locală și republicană. În prezent el este dat în căutare internațională, fiind condamnat la 15 ani de pușcărie.

Hotărîre

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"