NordNews
Avem ce spune

„Flashmob-rile tăcerii” sau  un „război de uzură”

 
De două săptămâni,  membrii și simpatizanții Partidului Democrat organizează flashmob-uri în fața primăriei municipiului Bălți, protestând în tăcere împotriva primarului, Nicolai Grigorișin. Organizatorii acțiunilor de protest solicită edilului capitalei de nord să-și ceară scuze de la un consiler local, care a trecut de la Partidul Nostru la PDM și care pretinde că a fost jignit de Grigorișin la ultima ședință a Consiliului Municipal.  
 
Protestatarii  se adună zilnic la orele 10.00 în fața primăriei,  pentru a obține un răspuns de la Nicolai Grigorișin, însă acțiunile lor sunt, deocamdată, fără rezultat.
„Dacă am avea o reacție din partea primăriei? Nici o reacție!”
 
Flashmob-urile au început imediat după cea de-a 14-a sesiune extraordinară a Consiliului Municipal Bălți din 27 noiembrie, ședință la care, chipurile, s-a iscat un conflict  dintre primarul Nicolai Grigorișin și Dumitru Pasat, membru al fracțiunii „Pentru dezvoltarea Bălțiului”. Expresia „Au, primar”, rostită de Pasat, a provocat un scandal mediatic. Drept răspuns, „cetățenii bălțeni”, care nu aveau nici o treabă cu acest incident, au decis să iasă la proteste, ca să apere astfel consilierul afectat de „tirania” lui Grigorisin.
 
„Suntem împotriva atitudinii ostile și a comportamentului grosolan a dlui primar față de consilierii municipali. Ajunge, să punem punct tăcerii!”, a declarat  o participantă la flashmob.
 
De fapt, conflictul la ședința cu pricina a avut loc între consilierul municipal Serghei Iordan și Nicolai Grigorișin, iar Dumitru Pasat a intervenit inopinat între cei doi. Cu toate acestea,  Pasat nu a ratat ocazia să se plângă într-o emisiune a unui post local de televiziune că a fost și este intimidat de primar.
 
Dumitru  Pasat a  precizat pentru NordNews că  metodele de intimidare practicate de primarul Nicolai Grigorișin seamănă cu cele din anii  ’90.
„Dintre proiectele recente propuse de fracțiunea „Pentru dezvoltarea Bălțiului„, acesta este proiectul Organigramei, adică schimbarea structurii primăriei, dar proiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi”, afirmă D. Pasat.  O fi așa, nu zicem nu, dar această fracțiune si-a asumat parcă să lucreze pentru „dezvoltarea Bălțiului” și nu pentru „dezvoltarea primăriei”.
Susținătorii Partidului Democrat încearcă  să le spună locuitorilor din Bălți că Nicolai Grigorișin este un primar ineficient, în timp ce susținătorii „Partidului Nostru” refuză să califice aceste incidente. Liderul fracțiunii „Partidul nostru,“ Elena Grițco, a refuzat să comenteze acțiunile fracțiunii „Pentru dezvoltarea Bălțiului“, susținând că nu a vrut să participe la „circul, pe care l-au aranjat“ aceștia, iar viceprimarul Lilia Sava a declarat că subiectul nu ține de competența ei. NordNews nu a putut obține un comentariu de la Nikolai Grigorișin, întrucât primarul  se află într-o delegație de serviciu.
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"