NordNews
Avem ce spune

FMI va acorda R. Moldova asistență financiară pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Fondului Monetar Internaţional (FMI) va purta, în perioada 30 martie – 1 aprilie, de la sediul FMI din Washington, discuţii cu autorităţile Republicii Moldova referitor la politicile economice necesare pentru atenuarea impactului pandemiei de COVID-19, susţinute financiar de Mecanismul de creditare rapidă (RCF) și Instrumentul de finanțare rapidă (RFI), transmite MOLDPRES.

Finanțarea prin intermediul RCF/RFI trebuie să fie aprobată de Consiliul de directori executivi al FMI și nu presupune anumite condiții prealabile sau misiuni de evaluare.

În cazul Republicii Moldova vorbim de un volum de finanțare RCF și RFI, în total de până la 86,25 milioane DST (echivalentul a circa 117 milioane de dolari SUA sau 50 la sută din cota Republicii Moldova la FMI), debursați integral și cât mai curând posibil”, indică un comunicat al oficiului FMI din R. Moldova.

Fondului Monetar Internaţional dispune de două instrumente de finanțare – Mecanismul de creditare rapidă (RCF), instituit în 2009, și Instrumentul de finanțare rapidă (RFI), instituit în 2011. Prin intermediul acestora, se acordă asistență financiară statelor-membre fără ca să fie nevoie ca acestea să aibă un program deplin cu Fondul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"