NordNews
Avem ce spune

Focar de COVID-19 la o vinărie din Vulcănești. Toți angajații sunt în carantină

Un nou focar de Covid-19 a izbucnit printre angajații unei vinării din Vulcănești. Șase persoane bolnave au fost internate de vineri până duminică la spitalul raional din Comrat, toate cazurile au legătură cu o vinărie din Vulcănești, scrie presa locală, cu referire la șefa Direcției locale de Sănătate și Protecție Socială, Svetlana Duleva.

Primul pacient a fost internat în secția de boli infecțioase de la spitalul raional Comrat vineri, iar până duminică au fost internați încă cinci pacienți cu Covid-19, originari din Cismichioi, Etulia și Vulcănești.

Este vorba despre angajații unei vinării locale, precum și despre persoane în vârstă ai căror copii lucrează acolo. Aparent, copiii pensionarilor aveau o formă ușoară de coronavirus sau ascundeau boala, dar transmiteau infecția către părinții lor”, a declarat Svetlana Duleva.

Toți angajații vinăriei s-au autoizolat la domiciliu. Medicii nu exclud cazuri noi de îmbolnăviti în rândul personalului sau a rudelor angajaților.
Până astăzi, conform datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 10 persoane din Vulcănești sunt testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata