NordNews
Avem ce spune

Focarul s-a reaprins în Coreea de Sud după incidentul cluburilor de noapte. Numărul cazurilor crește pentru prima oară în ultima lună

Coreea de Sud înregistrează 34 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mare creștere a bilanțului său de infectări din ultimele 31 de zile, a anunțat centrul său de prevenție a bolilor (KCDC), conform CNN, scrie digi24.ro

Creșterea numărului de cazuri ar avea legătură cu un focar apărut din cauza cluburilor de noapte din districtul Itaewon din Seul – în mod specific, un tânăr de 29 de ani infectat care a răspândit virusul printre petrecăreți.

Coreea de Sud reușise să își aplatizeze complet curba infectărilor, ținând epidemia locală sub un control strâns, însă acest incident a arătat că vigilența trebuie menținută chiar și atunci când pare că totul este sub control.
Duminică, bilanțul total al infectărilor din focarul Itaewon a numărat 54, dintre care 43 au vizitat cluburile de noapte, iar 11 au fost persoane care au intrat în contact cu cei infectați acolo.
Oficialii spun că cel puțin 1946 de persoane care au vizitat aceste cluburi au fost găsiți și trimiși în autoizolare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"