NordNews
Avem ce spune

Fondatorul companiei „Global Prestservice” a depus o plângere la CNA pe numele lui Renato Usatîi

Fondatorul companiei „Global Prestservice” solicită Centrului Național Anticorupție inițierea unei cauze penale pe numele lui Renato Usatîi. Politicianul este învinuit că prin acțiunile sale în calitate de primar, a prejudiciat compania cu zeci de milioane de lei, scrie noi.md.
Potrivit fondatorului Dumitru Rusnac, compania „Global Prestservice” efectua serviciul de curățenie pe întreg teritoriul municipiului Bălți, începînd cu 2014. De la învestirea lui Usatîi în funcția de primar al orașului Bălți, compania nu mai recepționa plăți pentru serviciile executate.
În 2015, Dumitru Rusnac ar fi avut o întrevedere cu Renato Usatîi, în cadrul căreia primarul i-ar fi solicitat aderarea la Partidul Nostru, achitarea lunară a unei taxe de 200 de mii de lei și furnizarea informațiilor compromițătoare despre Vladimir Vitiuc.
Rusnac afirmă că l-a refuzat pe Usatîi, iar ulterior a fost amenințat, acuzat că este escroc care fură banii din buget, fiind stopată plata serviciilor prestate de către companie. Acțiunile concertate ale lui Usatîi ar fi cauzat prejudicii companiei „Global Prestservice” în valoare de circa 100 milioane de lei, iar municipiului Bălți – de cîteva zeci de milioane.
Prin urmare, Dumitru Rusnac solicită inițierea unei cauze penale și recuperarea prejudiciului cauzat din contul lui Renato Usatîi și ai altor complici de ai săi.
Solicitat telefonic, Renato Usatîi a refuzat să comenteze aceast fapt, afirmând că sunt niște aberații.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"