NordNews
Avem ce spune

Forțele pro-ruse de ocupație din Donbas încearcă să recruteze localnici pentru a lupta împotriva Armatei Ucrainei

Forțele de ocupație pro-ruse din Donbas, estul Ucrainei, încearcă să recruteze localnici mineri din zonă pentru a lupta împotriva Armatei Ucrainei, scrie deschide.md

Potrivit publicației ucrainene Unian, care citează Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR), forțele de ocupație pro-ruse încearcă să facă recrutări din rândul localnicilor din minerit și din alte industrii care au rămas fără un loc de muncă, potrivit defenseromania.
Folosindu-se de propagandă, rușii caută bărbați pe care să îi introducă în serviciul militar în Donețk și Luhansk. Aceștia ar trebui să se ocupe posturi precum mecanici, șoferi, trupe de recunoaștere, artileriști ori paramedici.
Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina precizează că această campanie de propagandă care se desfășoară prin mass-media locală și prin rețele de socializare vizează în primul rând minerii și muncitorii din alte industrii care și-au pierdut locul de muncă ori care nu și-au mai primit salariile de câteva luni.
GUR a atras atenția și despre activitatea intensă a lunetiștilor ruși
Aceeași Direcție principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR) a atras atenția și asupra faptului că un număr tot mai mare puşti cu lunetă şi de grupuri de lunetişti din diferite unități ale forțelor speciale ale Federației Ruse au fost reperate, în acest an, în regiunea Donbas, aflată din anului 2014 sub ocupaţia forţelor separatiste pro-ruse, subiect abordat și de DefenseRomania.
GUR are dovezi şi informaţii care atestă că pe teritoriul regiunii Donbas au fost livrate tot mai multe puşti cu lunetă, iar activitatea grupurilor de lunetişti este în creştere, nu doar a celor care fac parte din unităţile ale FSB, ci a unor lunetişti care fac parte din alte unități speciale – instruite în condiţii reale de luptă pe în teritoriile ocupate.
Conflictul cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucraina s-a soldat din 2014 până în prezent cu circa 13.000 de morţi.
Cele două republici separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, şi-au proclamat în mod unilateral independenţa în 2014 după anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă.
Kievul şi Occidentul acuză Rusia că îi sprijină militar pe separatişti, dar Moscova dezminte, în pofida numeroaselor dovezi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"