Fost candidat independent, susține inițiativa Senatului României de legalizare a canabisului

Maraton Ocnita

Dumitru Cebotărescu, fost candidat independent pe circumscripția electorală nr. 28 la alegerile din februarie, care anunța atunci că susține legalizarea canabisului, susține inițiativa Senatului României care a adoptat proiectul ce prevede legalizarea canabisului în scop medical, în timp ce în R. Moldova se luptă pentru menținerea cotei de 10% TVA pentru HoReCa.

„Atâta timp cât noi luptam pentru a menține o cotă de 10% TVA pentru HoReCa, țara vecină mai scade cu 3 puncte procentuale TVA general și legalizează canabisul”, scrie Cebotărescu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, Senatul României a adoptat proiectul de lege ce prevede reglementarea folosirii canabisului și derivatelor acestuia în scopuri medicale. Astfel, este înființată o Agenție care să autorizeze creșterea și vânzarea canabisului și a medicamentelor din plantă în farmacii.

În campania electorală de la parlamentarele din februarie, Dumitru Cebotărescu, spunea că „susține legalizarea medicinală și decriminalizarea canabisului”.

SURSA: deschide.md

leave a reply