NordNews
Avem ce spune

Fost ofițer de investigații din cadrul INI deferit justiției pentru trafic de influență

Fost ofițer de investigații din cadrul INI  al IGP învinuit de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și favorizarea infracţiunii deosebit de grave. 
Învinuitul, a extorcat și a primit, printr-un intermediar, suma de 50 000 lei, de la soția unui om de afaceri reținut într-un dosar de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. În aceiași zi, învinuitul a extorcat și primit de la alți doi reținuți valută străină în sumă de 11 000 euro.
În schimbul sumelor respective, ofițerul susţinea că îl va influența pe conducătorul grupului de urmărire penală format în cadrul cauzei penale, procuror în Procuratura mun. Chişinău, oficiul Ciocana, să-i elibereze din detenție pe oamenii de afaceri.
După ce a asigurat escortarea a altor trei persoane reținute, și anume gestionarii firmei vizate în dosarul de evaziune fiscală,  de la izolatorul de detenție la sediul Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Ciocana, ex-ofițerul a facilitat transmiterea de către unul din reținuți a sumei de 60000 de euro destinate procurorilor pentru eliberarea acestora. Ulterior, a primit din partea procurorilor  suma de 5000 de euro.
Acesta și-a recunoscut pe deplin vina, încheind cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției, fapt ce a permis disjungerea cauzei din dosarul de bază și expedierea în instanța de judecată pentru examinare în procedură specială.
Conform materialelor cauzei, a fost aplicat sechestru pe suma de 25 000 lei și un autoturism aflat în proprietatea învinuitului, în momentul de față bărbatul se află în arest la domiciliu
Dacă  va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, pentru trafic de influență,  acesta riscă privare de libertate   de la 3 până la 7 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"