NordNews
Avem ce spune

Foști angajați ai Consulatului R. Moldova la București, anchetați de CNA: Ar fi pretins taxe neoficiale pentru a elibera acte

Ofițerii Centrului Național Anticorupție investighează o schema de corupție la Consulatul Republicii Moldova la București. Potrivit anchetei, foști angajați ai misiunii diplomatice sunt bănuiți că ar fi perceput taxe pentru adeverințe eliberate pentru a fi prezentate la schimbarea permiselor de conducere moldovenești în românești, scrie agora.md

Mai mulți foști angajați ai Consulatului Republicii Moldova la București sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu într-o cauză în care sunt suspectați că ar fi perceput taxe de la cetățeni pe care nu le-ar fi introdus în registrele contabile ale misiunii.

Este vorba despre plățile pentru adeverințele, eliberate de Consulat, care urmau a fi prezentate pentru schimbarea permiselor de conducere moldovenești în românești.

Potrivit datelor anchetei, taxa oficială pentru eliberarea unei adeverințe ar fi de 35 de euro, iar aceste sume nu ar fi fost reflectate în contabilitatea misiunii. Estimativ, ar fi vorba despre suma de peste 30.000 de euro care nu ar fi fost încasată de Consulat. Banii ar fi fost însușiți de persoanele responsabile de eliberarea acestor acte.

Informația despre pretinsa schema a ajuns la CNA în septembrie 2020, ulterior fiind inițiată o urmarire pentru verificarea acesteia.

La data de 22 octombrie, doi ofițeri ai CNA s-au deplasat la Ambasada Republicii Moldova la București pentru a desfășura audieri și pentru a ridica acte de evidență în scopul investigarii informației.

Investigațiile continuă în acest caz. CNA va reveni cu detalii după analizarea tuturor probelor și circumstanțelor faptei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"