NordNews
Avem ce spune

Fostul ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă: procurorii cer mandat de arestare

Responsabilii din cadrul Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță miercuri, 30 decembrie, că procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, reținut acum două zile în dosarul contrabandei de anabolizante. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă, scrie zdg.md

În context, PCCOCS menționează că învinuitul a pledat nevinovat, cu menținerea declarațiilor date în calitate de bănuit.

Astfel, procurorii susțin că, conform necesităților urmăririi penale, s-a impus înaintarea demersului cu solicitarea aplicării în privința fostului ambasador a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit PCCOCS, la moment, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare, iar în privința celui de-al patrulea învinuit – fost ambasador, astăzi, urmează să se pronunțe judecătorul de instrucție.

Investigațiile pe acest caz continuă întru stabilirea tuturor făptuitorilor, cu individualizarea acțiunilor și circumstanțelor faptei, precum și identificarea premiselor care au generat și au permis comiterea fărădelegilor.

Pentru astfel de infracțiuni legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata