NordNews
Avem ce spune

Fostul democrat, Iurie Bolboceanu, pe lista lui Usatîi la anticipate

Primarul de Bălți a făcut publice  mai multe nume care se vor regăsi pe lista blocului electoral „Renato Usatîi”, printre acestea se numără și fostul democrat, Iurie Bolboceanu, medicul  și șeful Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu.

Liderul noului bloc electoral, Renato Usatîi, spune că merge la alegeri cu o echipă de profesioniști,  iar după scrutin își propune ca formațiunea sa să preia șefia mai multor ministere. 

„O persoană care nu este membru de partid, dar care este un luptător pentru reforme în medicină, o persoană care a condus Spitalul Republican și anul trecut a fost eliberată din funcție pentru că a testat medicii la un laborator privat, când astăzi deja statul are contracte cu laboratoarele private, Anatol Ciubotaru deja a pregătit strategia de dezvoltare a sistemului medical, pe care o va prezenta în curând”, a spus Renato Usatîi în cadrul unei emisiuni televizate.
Din echipa lui Renato Usatîi face parte și fostul deputat democrat, Iurie Bolboceanu, condamnat în 2017 pentru trădare de patrie și achitat 3 ani mai târziu, după ce instanța a constatat că faptele săvârșite de Bolboceanu nu întrunesc elementele infracțiunii care i-a fost incriminată.

Usatîi consideră că tot ce i s-a întâmplat lui Iurie Bolboceanu pe timpul lui Plahotniuc, a fost doar o încercare de a-l intimida și de a-i speria pe mai mulți politicieni.

Blocul electoral „Renato Usatîi” constituit din partidul Patria și Partidul Nostru a fost înregistrat ieri de Comisia Electorală Centrală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata