NordNews
Avem ce spune

Fostul deputat, Iurie Bolboceanu – ACHITAT. Procurorii au renunțat la învinuirea „trădare de Patrie”

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani s-a pronunțat astăzi în dosarul fostului deputat Iurie Bolboceanu, după ce procurorii au renunțat la învinuirea de „trădare de Patrie”, adusă acestuia în anul 2017 și au solicitat achitarea lui, informează tribuna.md.

Prin urmare, magistrații au emis sentința de achitare din motiv că fapta fostului deputat nu întrunește elementele infracțiunii.

„Respectiva cauză penală face parte din lista celor 38 de dosare politice, evaluate de către un grup de procurori, creat prin dispoziția Procurorului General, în februarie 2020. Emiterea dispoziției a survenit ca urmare a Declarațiilor și Raportului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care indica o listă de dosare cu suspiciuni de urmărire ilegală, abuzivă, selectivă și pe motive politice a unor persoane din Republica Moldova”, comunică reprezentanții Procuraturii Generale.

În același timp, Procuratura amintește că, Iurie Bolboceanu a fost supus măsurilor speciale de investigație și reținut pe 17 martie 2017, de către PCCOCS, după care, arestat, condamnat la 14 ani închisoare, în total, aflându-se în detenție 2 ani 3 luni și 2 zile, până când Curtea de Apel Chișinău a dispus reexaminarea dosarului.

La faza de cercetare a probelor în instanța de judecată, PCCOCS a ajuns la concluzia că fapta ce i-a fost incriminată lui Iurie Bolboceanu nu întrunește elementele infracțiunii și și-a retras învinuirea.

„Procuratura va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost pe nedrept urmărite penal și judecate”, au conchis reprezentanții Procuraturii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"