NordNews
Avem ce spune

Fostul deputat PDM, Vladimir Andronachi, pus sub învinuire în dosarul „furtului miliardului”

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, a fost pus sub acuzare în dosarul „furtului miliardului”. Într-o declarație a fostului parlamentar se precizează că a primit o ordonanță de învinuire. Andronachi recunoaște că este plecat din țară, dar spune că este din motive medicale, scrie agora.md

Andronachi afirmă că este nevinovat și a devenit victima atacurilor din partea PAS, care utilizează mai multe instrumente de discreditare a lui, inclusiv presa, dar și procuratura.

„Din start vreau să declar că toate aceste așa numite investigații și informații sunt false, având drept scop defăimarea și calomnierea mea, dar și denigrarea imaginii mele publice. La acea perioadă, m-am abținut de la orice comentarii sau replici, deoarece pe lângă faptul că toate sunt falsuri, am considerat că aceste dezinformări sunt lansate și promovate de unii politicieni și instituții media afiliate acestora, în contextul activității mele politice în calitate de membru al Partidului Democrat din Moldova. Totodată, nu am reacționat pentru că de mai mult timp intenționam să mă retrag definitiv din politică, fapt care s-a întâmplat înainte de campania electorală din 2021, moment în care am plecat din PDM și m-am detașat de la orice activități sau acțiuni politice”, se arată în declarație.

Vladimir Andronachi recunoaște că este plecat din țară, iar recent, soția sa ar fi primit o ordonanță de învinuire a sa în dosarul fraudei bancare.

„Declar, în mod absolut asumat și responsabil că nu am fost implicat și nu am avut nicio atribuție la acțiunile care au dus la frauda bancară. De asemenea, declar că niciodată nu am fost cercetat penal și nici măcar administrativ, pentru că toate afacerile mele sunt legale și declarate în mod oficial, fapt care poate fi verificat ușor la fisc sau alte instituții de stat responsabile”, se mai arată în declarație.

Citește și: Cum deputatul Andronachi a încasat un milion de euro din „Miliardul dispărut”

Acesta dă vina pe PAS că ar fi pornit o campanie de persecutare a sa și a familiei sale.

„Pentru mine este clar că aceste scandaluri, precum și forțarea procedurilor legale de investigație, au obiectivul de a acoperi deficiențele și incapacitatea guvernării PAS de a realiza promisiunile electorale de a îmbunătăți viața oamenilor”, mai spune Andronachi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"