NordNews
Avem ce spune

Fostul ministru al apărării DNR, Strelkov, despre soarta „pacificatorilor” din Transnistria

Fostul ministru al apărării DNR (așa-numita „Republică din Donețl) a estimat cât timp va rezista grupul de forțe rus din Transnistria în cazul unui nou război, transmite timpul.md. 

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, la prima conferință de presă după ce a câștigat alegerile, a anunțat necesitatea retragerii armatei ruse din Transnistria, precum și a armelor pe care le păzesc. Ea a adăugat că misiunea de menținere a păcii trebuie transformată într-o misiune civilă sub auspiciile OSCE. Ca răspuns, Kremlinul a spus că o modificare a status quo-ului din Transnistria ar putea destabiliza situația.

„Dacă vor începe ostilitățile, Moldova le va începe în cooperare cu Ucraina, cu sprijinul României și, probabil, al Turciei. În această situație, pacificatorii ruși nu au nicio șansă. În ciuda faptului că există instalații militare rusești în mai multe puncte din Transnistria, regiunea în sine este o fâșie îngustă de pământ. Lățimea sa depășește rareori 20 de kilometri. Pacificatorii vor fi blocați pe uscat și din aer, deci rezistența este imposibilă ”, a spus el.

Strelkov a mai spus cât timp va rezista grupul mic de militari ruși fără întăriri.

„Nu vor rezista mult timp chiar și împotriva Moldovei, putem vorbi despre câteva săptămâni. Dacă România se conectează, atunci va fi vorba despre zile. Dacă este implicată armata ucraineană, forțele de menținere a păcii nu vor rezista mai mult de două sau trei zile. Rusia ar putea oferi asistență dacă va implementa proiectul Novorossiya. La urma urmei, ar fi posibil să se transfere orice număr de oameni prin Donbass, dar în circumstanțele actuale acest lucru este imposibil ”, a conchis Strelkov

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"