NordNews
Avem ce spune

Fostul premier croat Ivo Sanader, condamnat la opt ani de închisoare

Fostul premier croat Ivo Sanader a fost condamnat vineri la opt ani de închisoare pentru obţinerea în mod ilegal a unor fonduri pentru fostul său partid (Uniunea Democrată Croată, HDZ) prin virarea unor bani de la companii publice prin intermediul unei firme de marketing, scrie agerpres.ro

Sanader a respins acuzaţiile în acest caz şi este de aşteptat să conteste sentinţa de vineri la o instanţă superioară.
Decizia este urmarea rejudecării unui caz în care Ivo Sanader fusese deja condamnat în 2013 la nouă ani de închisoare, verdict ce a fost anulat de Curtea Supremă din motive procedurale.

În vârstă de 67 de ani, Sanader a condus guvernul croat între 2003 şi 2009, an în care a demisionat fără a oferi nicio explicaţie oficială.

În procesul rejudecat, şeful completului de judecată a decis că Sanader a organizat un grup pentru activitate infracţională şi pentru acoperirea unor cazuri de finanţare ilegală, potrivit postului public de televiziune croat.

HDZ, care se află în prezent la guvernare, a fost amendată cu 3,5 milioane kune (547.071 dolari) şi trebuie să returneze şi aproximativ 14 milioane kune (2,188 milioane dolari) reprezentând fonduri obţinute ilegal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata