NordNews
Avem ce spune

Fostul prim-ministru Ion Sturza: Pe Dodon îl așteaptă o surpriză neplăcută în timpul apropiat

Fostul premier, Ion Sturza consideră că, în prezent, președintele Dodon este foarte vulnerabil, iar în viitorul apropiat ar putea să se trezească cu o surpriză neplăcuta din partea Federației Ruse. Declarația a fost făcută de Sturza în cadrul emisiunii “În profunzime”, de la un post privat de televiziune din R. Moldova.

 În timpul apropiat îl așteaptă o neplăcută supriză. Există o scurgere masivă de informație despre corespondența internă de la Россотрудничество” (instituție rusească care este responsabilă de soft power, de operațiuni speciale, inclusiv în R.Moldova, de suport a forțelor pro-ruse. În sarcina lor este și lucrul cu Dodon). În acest material pe care parțial l-am văzut și eu, sunt foarte documente interne unde este descris Dodon într-o formă foarte umilitoare. Pentru un familist, ortodox, forma această de analiză este foarte umilitoare.

 Ion Sturza a declarat că se duc negocieri aprinse între serviciile speciale din Federația Rusa și posesorii materialului.

Adevărul e că cei care posedă aceste materiale au niște jocuri cu Federația Rusă și au și eu niște încercări de a-și trage foloase. Este umilitor. Cred că Dodon acum trebuie să-și pregătească și propria familie dar și adepții săi. Pentru mine, ca cetățean al R. Moldova este jignitor să știu că prietenii din Federația Rusă, a domnului Dodon, cei care se ocupă de dosarul lui, îl tratează în așa fel. […]Serviciile speciale care au avut acces la informațiile din Federația Rusă le-au pus la dispoziție unor ONG (acest material), care la rândul lor sunt opozanți ai autorităților de la Kremlin. Cred că vor fi publicate.

 Ion Sturza a deținut funcția de prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 19 februarie-12 noiembrie 1999, fiind desemnat de către președintele de atunci Petru Lucinschi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata