NordNews
Avem ce spune

Fostul șef adjunct al ANSA, deferit justiției pentru corupere pasivă

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a dosarului în privința unui fost șef-adjunct al Agenției Naționale de Siguranță a Alimentelor, acestuia incriminându-i-se săvârșirea infracțiunilor prevăzute la art.324 alin. (3) lit. a) Cod penal (corupere pasivă) și art. 3521 alin. (2) Cod penal (fals în declarații).
În fapt, demnitarul vizat,  exercitându-și atribuțiile de serviciu, a solicitat și primit un lot de produse din partea reprezentantului unui agent economic producător de mezeluri din Republica Moldova, în schimbul favorizării  importului produselor din carne, prin postul de control sanitar veterinar şi fitosanitar Chişinău, în lipsa certificatului sanitar veterinar omologat.
În continuare, funcționarul, făcând uz de funcția sa, a mai pretins și primit o cantitate considerabilă de vin, de la un producător autohton de vinuri, în vederea evitării diferitor împiedimente în activitatea acestuia.
În cadrul urmăririi penale, procurorii au mai constatat că, demnitarul, fiind subiect al declarării averilor și intereselor personale, nu a inclus în declarația sa de avere și interese personale pentru anul 2016, un șir de bunuri mobile și imobile, venituri obținute împreună cu soția sa, precum și faptul că atât el cât și soția sa, sunt fondatori ai unor societăți comerciale.
De menționat este că, ex-oficialul nu și-a recunoscut vina, fiind plasat sub control judiciar. Dacă acesta va fi găsit vinovat pentru acţiunile sale, riscă o amendă de la 800-1000 u.c. sau închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pentru o perioadă de la 7 la 15 ani, precum și suportarea cheltuielilor judiciare (în sumă de aproximativ 25.000 de lei).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"