NordNews
Avem ce spune

Fostul şef al ASP, reţinut pentru 72 de ore. L-ar fi ajutat pe Plahotniuc să obţină acte false

Fostul director al Agenţiei Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean, a fost reţinut pentru 72 de ore. Acesta este bănuit că l-ar fi ajutat pe fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc, să obţină acte pe un alt nume, scrie Anticorupție. 

În perioada în care a condus Agenția, bănuitul a facilitat emiterea actelor de identitate, buletine de identitate și a pașapoartelor, pe numele mai multor persoane din anturajul cetățeanului Plahotniuc Vladimir, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților acestor  acte. Trebuie menționat faptul că acțiunile de care reținutul este bănuit au fost comise în favoarea organizației criminale conduse Plahotniuc”, se arată într-un comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS).

Reţinerea a avut loc în urma percheziilor efectuate miercuri dimineaţă la domiciliul lui Răilean. „Acțiunile procesual-penale efectuate vin să fortifice probatoriul acumulat de autoritatea de investigație cu referire la infracțiunile de care este bănuit figurantul, legate de abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu”, se precizează în comunicatul PCCOCS.

Amintim că în 2019, Procuratura a pornit un dosar penal în legătură cu perfectarea dublelor identități pentru fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc și omul de afaceri Vaja Jhashi. Buletinul de identitate și pașaportul pentru Plahotniuc, pe numele Novak Vladislav Vladimir au fost perfectate pe 13 iulie 2018. O lună mai târziu, sub numele Reznic Alexandr Mihail a obținut documente și omul de afaceri de origine georgiană, Vaja Jhashi, proprietarul grupului Trans-Oil.

După formarea alianţei de guvernare PSRM-PDM, în noiembrie 2019, procurorii au clasat dosarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"