NordNews
Avem ce spune

Fostul șef al ASP, Serghei Răilean, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Fostul șef al Agenției Servicii Publice, Serghei Railean, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Măsura a fost dispusă de Judecătoria Chișinău, Sediul Ciocana, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale ( PCCOCS) a solicitat aplicarea arestului preventiv, scrie Safe News. 

Amintim că, în dimineața zilei de miercuri, 17 noiembrie, angajații SIS și PCCOCS au efectuat percheziții la domiciliul lui Răilean din Chișinău, după care acesta a fost reținut și plasat în arest preventiv pentru 72 de ore.

Răilean este bănuit că, în perioada în care a condus Agenția, a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și a pașapoartelor – pe numele mai multor persoane din anturajul cetățeanului Plahotniuc Vladimir, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților acestor acte. Mai mult, PCCOCS menționează faptul că acțiunile de care reținutul este bănuit au fost comise în favoarea organizației criminale „Plahotniuc.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata