NordNews
Avem ce spune

Fostul șef al poliției din Bălți, Valeriu Cojocaru, rămâne în penitenciar. Care este soarta lui Dorin Damir și Alexandru Pînzari

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au dat curs solicitării procurorilor PCCOCS și au prelungit măsura arestului preventiv pentru cei trei inculpați în dosarul fostei „Direcții 5” a MAI – președintele FEA, Dorin Damir, fostul ministru și șef al Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari și fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5, Valeriu Cojocaru. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de judecată de joi, 30 septembrie, care s-a desfășurat cu ușile închise și în lipsa inculpaților, scrie Replicamedia.md.

„Instanța de judecată a dat curs solicitării procurorilor PCCOCS și a prelungit măsura arestului preventiv în privința a doi inculpați în dosarul angajărilor fictive la Inspectoratul General al Poliției – președintele asociației FEA și șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți. În privința șeful IGP, din perioada comiterii faptelor infracționale, își continuă efectele măsura preventivă aplicată anterior de către magistrați – interdicția de părăsire a localității”, a declarat purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

Presa nu avut acces la ședința de judecată. Agenții de pază de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au argumentat că restricțiile au fost impuse după ce opt angajați ai Judecătoriei au fost depistați pozitiv la COVID-19.

Ex-ministrul Apărării și fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, a fost eliberat din penitenciar și plasat în arest la domiciliu, la 25 august 2021. Pînzari pledează nevinovat. În aceeași zi, a fost eliberat din arest și un ofițer al Poliției de Frontieră, Ion Cojocaru, reținut în cadrul aceluiași dosar.

În prezent, Dorin Damir și Valeriu Cojocaru se află în arest la Penitenciarul 13 din Chișinău. Finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc a contestat decizia primei instanțe, însă Curtea de Apel a respins recursul avocaților acestuia.

Direcția de Misiuni Speciale din cadrul INI a fost desființată în 2019 de către ministrul de Interne de atunci, Andrei Nastase.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"