NordNews
Avem ce spune

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a scăpat de un dosar penal

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost scos de sub urmărire penală în dosarul intentat pentru îmbogățire ilicită. O ordonanță în acest sens a fost semnată de către Stela Barbă, procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cazuri Speciale, scrie anticoruptie.md.
Motivul scoaterii lui Morari de sub urmărire penală constă în faptul că procurorii nu au reușit să acumuleze probele pentru a-l învinui pe fostul procuror. „Potrivit prevederilor art.63 din Codul de Procedură Penală, organul de urmărire penală nu este în drept să mențină în calitate de bănuit persoana în privința căreia a fost dată o ordonanță de recunoaștere în această calitate mai mult de trei luni, iar cu acordul procurorului general sau al adjuncților săi, mai mult de șase luni”, se arată în ordonanță.
Procurorul a mai invocat că în perioada februarie-martie, organul de urmărire penală a expediat comisii rogatorii în șase țări, au fost dispuse expertize judiciare în domeniul energeticii și contabilității, tehnico-criminalistice, pentru acumularea probatoriului, însă acestea nu au fost executate, iar termenul de șase luni de aflare a lui Viorel Morari în calitate de bănuit, care a expirat la 19 iunie.
În prezent, în dosarul respectiv mai rămân sub urmărire penală cumnatul și mama lui Viorel Morari, cărora le-a fost stabilit statutul de bănuiți mai târziu. Anterior, a avut statut de bănuit și Oleg Morari, fratele fostului șef de la Procuratura Anticorupție. Acesta a fost scos de sub urmărire penală în aprilie, din cauza lipsei probelor.
În prezent, Viorel Morari are statut de învinuit în dosarul penal intentat de procurori pentru abuz de serviciu și fals în acte publice. Dosarul se află în examinare la Judecătoria Chișinău.
Viorel Morari a declarat în repetate rânduri că dosarele penale pe numele său ar fi o comandă politică după ce a decis să repornească dosarul penal privind presupusa finanțare a Partidului Socialiștilor din străinătate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"