NordNews
Avem ce spune

Fostul șef SIS Artur Reșetnicov, aprobat în funcția de judecător la Curtea Constituțională

Fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate, deputatul democrat Artur Reșetnicov a fost numit judecător la Curtea Constituțională. Candidatura acestuia a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului din 12 decembrie, scrie realitatea.md
 
Între anii 2007-2009, Artur Reșetnikov a îndeplinit funcția de Director al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Din 2010 şi până în prezent, Artur Reşetnicov ocupă funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind membru al fracţiunii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (2010 – 2015) şi deputat neafiliat (2015 – 2017). După părăsirea fracţiunii în decembrie 2015 a fost exclus din PCRM, iar în martie 2017 a aderat la fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova.
Amintim că ieri, 11 decembrie, Consiliul Suprem al Magistraturii l-a numit pe Corneliu Gurin, fost procuror general, în funcția de judecător la Curtea Constituțională.
CCM se compune din șase judecători, numiţi pentru un mandat de 6 ani. Doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi – de Guvern şi doi – de CSM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"