NordNews
Avem ce spune

Fostului avocat-vedetă Valerian Mânzat îi place mai mult pușcăria decât judecătoria. Ședința de judecată la Bălți a fost amânată

Prima şedinţă de judecată în noul dosar intentat pe numele avocatului- vedetă Valerian Mînzat a fost amânată. Președintele ședinței, magistratul Mihail Cojocaru de la Judecătoria Bălți spune că la proces nu s-au prezentat nici inculpatul, nici avocatul, și nici procurorul. Următoarea ședință va avea loc în data de 13 mai. Mânzat este acuzat de escrocherie.
 
Valerian Mânzat își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 2 Lipcani, fiind condamnat la 9 ani de închisoare pentru că a înscenat un accident rutier, pentru a obține peste trei sute de mii de lei din asigurare.
 
Conform informației parvenite de la Instituția Penitenciară nr.2 Lipcani, inculpatul, domnul Valerian Mînzat nu a fost etapat la Ședința de Judecată, pentru că a refuzat, a declarat judecătorul.
 
De asemenea, la ședința de azi nu s-au prezentat nici avocatul lui Mânzat, dar nici procurorul. Niciunul dintre ei nu și-a motivat absența. În consecință, președintele ședinței a solicitat explicații.
 
Totodată se preîntâmpină acuzatorul de stat să nu admită lipsă nemotivată la examinarea cauzei de judecată. Și la următoarea ședință să prezinte motivele absenșei la ședință. Aceiași situație și în cazul avocatului Valeriu Cușneanu, a declarat, spre finalul ședinței, Mihai Cojocaru.
 
Procurorul Valentin Belinschi, în gestiunea căruia s-a aflat acest dosar, nu a răspuns la telefon, deși anterior a dat asigurări că ne va oferi informații în privința acestui caz.
 
Noul dosar a fost pornit în primăvara anului 2018, după ce o locuitoare municipiului Bălți s-a plâns procurorilor că în vara anului 2016 Valerian Mînzat s-a angajat să-i vândă o spălătorie auto.
Avocatul a luat 61 de mii de euro, dar nu i-a dat în schimb spălătoria.
 
În cadrul urmării penale, procurorii au stabilit că Mânzat a recurs la înșelăciune și abuz de încredere, dat fiind că spălătoria pentru care a luat banii nici măcar nu-i aparținea.
 
 
Amintim că, în februarie 2017, Mânzat s-a ales cu încă un dosar penal. Acesta ar fi estorcat 20 de mii de euro de la o clientă, pe care a asigurat-o că va efectua transferul în Moldova a unui deținut din Rusia. În cadrul urmării penale, avocatul și-a recunoscut vina și s-a ales cu o amendă de 75 de mii de lei.
 
 
 
 
 

1 Comentariu
  1. Stanley spune

    „Aceiași” se scrie cu doi de „e”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"