NordNews
Avem ce spune

FOTO | 16 scafandrieri cu acte în regulă, pregătiți de misiuni subacvatice

Șaisprezece absolvenți scafandrieri au primit diplome după ce pe parcursul mai multor săptămâni au trecut un curs de instruire. Noii specialiști au fost pregătiți de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și sunt gata să intervină pentru efectuarea misiunilor subacvatice.

Scafandrierii au fost felicitați de reprezentanții IGSU pentru rezultatele și performanțele înscrise și au fost îndemnați să depună toate eforturile și cunoștințele obținute pentru realizarea intervențiilor cu succes. După înmânarea diplomelor, noii scafandrieri au participat într-un exercițiu demonstrativ prin care au prezentat deprinderile obținute în cursul de instruire.

„Scafandrii au efectuat scufundări acvatice, au salvat sinistrați din apă și au mânuit barca cu motor. Scopul aplicațiilor este de a testa abilitățile în practică și a verifica capacitățile noi obținute. Cei șaisprezece salvatori au trecut pregătirea inițială pentru a deveni scafandrieri. Lecțiile teoretice și practice au fost ținute de un grup de formatori din cadrul IGSU. Pe parcursul a douăzeci de zile, cursanții au învățat cum se fac scufundările la adâncime, cum are loc respirația în echipă și cum trebuie să se comporte în mediul acvatic pentru a recupera victimele în urma naufragiului, sau accidentelor pe apă. Persoanele au învățat mai multe despre echipamentul necesar pentru scufundări, dar și acțiunile care trebuie întreprinse de scafandri, pentru ca misiunile de căutare să dea rezultate”  se arată într-un comunicat al IGSU.

De la începutul anului 2021, peste 120 de persoane au fost salvate de la înec.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"