NordNews
Avem ce spune

FOTO | Acord științific semnat de USM și Universitatea „A.I. Cuza” din Iași în vederea promovării cercetării arheologice pluridisciplinare

Un Acord de parteneriat științific în domeniul cercetării arheologice pluridisciplinare a fost încheiat astăzi, 13 ianuarie, între Centrul de Arheologie „Ion Niculiță”, Facultatea de Istorie și Filozofie, USM și Platforma de Formare și Cercetare Interdisciplinară în domeniul Arheologiei „Arheoinvest”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Documentul a fost semnat în contextul vizitei rectorului USM, Igor Șarov la Iași, unde a fost însoțit de către decanul Facultății de Istorie și Filosofie, Sergiu Matveev și Directorul Centrului de Arheologie „Ion Niculiță”, Aurel Zanoci.

Scopul Acordului este de a realiza și promova cercetările arheologice pluridisciplinare prin crearea unei platforme interuniversitare, capabilă să asigure transferul de cunoștințe științifice și tehnologice între părțile semnatare, precum și formarea și încadrarea profesională a tinerilor cercetători.

Astfel, va fi susținută și promovată, prin toate mijloacele specifice, cercetarea fundamentală și aplicată, realizând o uniune mai strânsă între membrii comunității științifice naționale și internaționale.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"