NordNews
Avem ce spune

FOTO | Adunau lunar cca 200 de mii de lei pentru vistieria „hoțească”. Un grup criminal, gestionat din penitenciar, destructurat

Oamenii legii anunță despre destructurarea unui grup criminal care ar fi fost gestionat din penitenciar. Membrii grupului obțineau bani și alte bunuri în urma organizării, dirijării și comiterii infracțiunilor (tâlhării, jafuri, furturi, escrocherii), organizarea jocuri de hazard între deținuți pentru crearea unor datorii artificiale, pentru transmiterea lucrurilor interzise în instituții penitenciare, crearea artificială a unor conflicte între deținuți, în baza cărora ulterior șantajau rudele acestora. Banii și bunurile acumulate erau folosite pentru crearea de fonduri bănești ale organizaţiei criminale din mediul penitenciar, așa-zisa „vistierie hoțească”, scrie tv8.md.
Potrivit procurorilor, lunar se colectau cca. 200 000 lei pentru susținerea organizației criminale.
Astfel, la trei aprilie, au fost efectuate zece percheziții dintre care cinci au fost efectuate în patru instituții penitenciare și cinci la domiciliile altor figuranți. În urma acestora, în celulele deținuților au fost depistate mai multe obiecte interzise, cum ar fi: telefoane mobile, înscrisuri de ciornă care denotă evidența financiară, cărți de joc, routere wi-fi, cartele SIM, dispozitive artizanale de consumare a drogurilor, etc.
La domiciliile altor figuranți, aflați la libertate, au fost depistate: înscrisuri de ciornă cu evidențe referitor la datorii acumulate de către potențialele victime ale grupului criminal, ordine de eliberare a mijloacelor financiare din instituții bancare, recipise, mijloace financiare.
Oamenii legii anunță că în continuare au loc un complex de acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în activitate infracțională cât și stabilirea victimelor acțiunilor ilegale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"