NordNews
Avem ce spune

FOTO | Au îmbrăcat veste antiglonț și au făcut-o pe polițiștii. Elevii au pășit dincolo de porțile IP Edineț

Poliţia din Edineț și-a deschid larg ușile pentru zeci de elevi care își doresc să cunoască mai bine activitatea polițienească dar și să petreacă câteva ore distractiv și interesant. Elevii au avut posibilitatea să se familiarizeze cu sediul instituției, au vizitat sala de sport, dar și biroul șefului subdiviziunii și psihologului din cadrul inspectoratului. Aceștia unde au probat și fotoliul de relaxare care este utilizat în timpul trainingurilor desfășurate cu polițiștii.

Elevii au purtat discuții cu șefa Secției resurse umane, care le-a explicat modalitățile de recrutate la studii în cadrul academiei de poliție „Ștefan cel Mare” a MAI.

Totodată a fost prezentată tehnica din dotare a subdiviziunilor: autoturisme speciale, binocluri, cătușe, veste antiglonț.

„Fiecare oaspete a avut ocazia să analizeze amprentele. Pe parcursul evenimentului, de către polițiști au fost demonstrate elemente de reținere a infractorului, precum și metode de autoapărare, totodată cei mai curajoși și-au încercat capacitățile la montarea și demontarea armei din dotare a polițistului”, se arată într-un comunicat al IP Edineț.

De asemenea, prin intermediul Centrului mobil de prevenire și informare al Poliției au fost prezentate spoturi video informative și repartizate pliante cu informații utile.

Șeful Inspectoratului de Poliție Edineț, Anatolie Gonța, a apreciat entuziasmul elevilor, menționând importanța relațiilor de colaborare dintre subdiviziunile MAI și societatea civilă, mulțumind pentru atmosfera prietenească.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"