NordNews
Avem ce spune

FOTO | Brett Rose i-a felicitat pe viitorii judecători și procurori la Institutul Naţional al Justiţiei

Brett Rose, Director al Secției justiție penală și aplicarea legii din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova, a participat cu un cuvânt de salut la ceremonia de absolvire a promoției a XIV-a de viitori judecători și procurori, care s-a desfășurat marți, pe 19 aprilie 2022, la Institutul Naţional al Justiţiei (INJ). În alocuțiunea sa, Brett Rose a subliniat importanța calităților precum integritatea, curajul și profesionalismul în viitoarea profesie aleasă.

La ceremonia de înmânare a diplomelor care atestă finalizarea cursului de formare inițială pentru 15 candidați la funcția de judecător și 19 candidați la funcția de procuror, au fost prezenți exponenți ai sistemului de drept, precum Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco, Procurorul General interimar Dumitru Robu, Președintele interimar al Curții Supreme de Justiție Vladimir Timofti, formatori și angajați INJ. De la înființarea sa în anul 2007, INJ a oferit sistemului de justiție alți 197 de candidați la funcția de judecător și 281 – la funcția de procuror.
Secției justiție penală și aplicarea legii din cadrul Ambasadei SUA este un partener al INJ de mai bine de 5 ani, susținând eforturile de reformare a curriculei, precum și renovarea clădirii, contribuind la poziționarea INJ drept una dintre cele mai moderne instituții juridice din țară.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"