NordNews
Avem ce spune

FOTO | Cărţi de identitate false descoperite de poliţiştii de frontieră

Doi cetățenii ai R. Moldova, în  vârstă de 30 şi 33 de ani,  au fost reținuți de poliţiştii de frontieră români la l Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni pentru deținerea a  două buletine de identitate române false.
La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, cetățenii s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, călătorind ca pasager într-un autoturism marca Seat, înmatriculat în Lituania, respectiv într-un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova.
În baza analizei de risc pe linia fraudei documentare, echipele comune au procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra celor două persoane, în urma cărora au descoperit, ascunse în căptuşeala portmoneului al primul cetățean şi pe corpul celulualt, câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.
Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.
Cu privire la cele constatate, primul cetățean a declarat că a primit portmoneul la o petrecere de la un conaţional şi nu avea cunoştinţă despre existenţa documentului descoperit la control de poliţiştii de frontieră.
Primul cetățenii a declarat că intenționau să meargă în Cehia pentru a găsi un loc de muncă și că a procurat documentul, la începutul acestui an, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 500 de euro.
În cele două cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficialela finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"