NordNews
Avem ce spune

FOTO | Consulul General al României la Bălți a oferite diplome și premii copiilor din Soroca

20 de copii din familii social-vulnerabile din raionul Soroca au primit în dar de la Guvernul României, tablete de ultimă generaţie. În semn de recunoştinţă, elevii au scris câte un eseu cu tema „Personalități marcante din localitatea mea”. Aceștia au promis că vor urma cariera de succes a personalității prezentate.

Consulul general al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu, a apreciat implicarea și perseverența copiilor. Oficialul a prezicat că educația este cea mai bună investiție în viitor, iar elevii trebuie să fie conectați la ultimele tehnologii pentru a deveni competitivi cu semenii lor.

Nouă ne revine sarcina de a avea grijă de toți tinerii și, mai cu seamă, de cei din medii vulnerabile, pentru a fi integrați cât mai bine în societate și a beneficia de toate avantajele unei educații de calitate într-un mediu prietenos, a declarat Petrișor Dumitrescu, consulul general al României la Bălți.

Totodată, Petrișor Dumitrescu a înmânat premii și diplome tuturor participanților la mai multe concursuri organizate împreună cu Institul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău și Episcopia de Bălți.

Potrivit organizatorilor, activitatea s-a derulat într-o atmosferă de profundă emoție.

Împreună putem făuri tinerilor un destin frumos care va influența în mod semnificativ progresul societății”, se arată în comunicatul Consulatului General al României la Bălți.

Amintim că, în luna martie curent, grație Guvernului României și Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), sute de copii din R. Moldova proveniți din medii vulnerabile au primit 606 tablete. Valoarea totală a donației este de aproximativ 100 de mii de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"