NordNews
Avem ce spune

FOTO | Cosmetice, haine, telefoane mobile și alte mărfuri au fost confiscate la frontieră

Pe 24-30 decembrie curent, angajații Serviciului Vamal au prevenit 13 tentative de trafic ilicit de mărfuri. Aceștia au depistat în urma rezultatului controlului vamal telefoane mobile, camere de supraveghere video, articole de mobilier, piese auto uzate, articole vestimentare, produse cosmetice, suplimente pentru sportivi, etc. 

Un autoturism de model tip Mitsubishi Pajero a încercat să transporte pe teritoriul țării un lot de articole vestimentare, acestea neavând acte de proveniență legală.

Produse cosmetice în cantități comerciale, dar și alte bunuri nedeclarate au fost depistate în perioada 24-30 decembrie și la posturile vamale Aeroportul Internațional Chișinău și Sculeni. Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM. Bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001.

Adițional, funcționarii vamali au identificat:
-70 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).
-13 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.
Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"