NordNews
Avem ce spune

FOTO// Cum arată casa de milioane a deputatului socialist Radu Mudreac, „evaluată” la 850 de mii de lei

Radu Mudreac, deputat al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), locuiește într-un imobil de milioane, cu două etaje, amplasat în sectorul Buiucani al Capitalei. Acesta fost construit de familia deputatului începând cu anul 2017, pe un teren procurat de alesul poporului pentru suma de 35 de mii de euro, scrie ZDG.md

În declarațiile sale de avere, deputatul a indicat că acesta ar avea o valoare de 978 de mii de lei, echivalentul a aproximativ 45 de mii de euro. În realitate, imobilul valorează de cel puțin cinci ori mai mult.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a verificat declarațiile de avere și interese ale deputatului Mudreac din perioada în care a fost construit imobilul și nu a depistat încălcări. Concluzia inspectorului s-a bazat însă doar pe cifrele oficiale, indicate de către deputat și organele competente în documente. Inspectorul de integritate a admis că la construcția imobilului familiei Mudreac, dat în exploatare în 2018, s-ar fi investit doar 850 de mii de lei, echivalentul a aproximativ 40 de mii de euro.

Declaratie Avere Mudreac 2020 by Ziarul de Gardă

La 15 martie 2021, inspectorul de integritate Andrian Fetescu a constatat o „diferență vădită” în mărime de 4,5 milioane de lei între averea dobândită și veniturile obținute de către alesul poporului și familia deputatului Radu Mudreac pe parcursul anilor 2014-2016. După ce a analizat mai multe tranzacții ale familiei Mudreac din acea perioadă, inspectorul de integritate a stabilit că în 2015, deputatul Mudreac, prin procură, a depus pe conturile unei companii administrate atunci de Maia Mudreac, soția sa, suma de 4,7 milioane de lei, bani cu care agentul economic a ridicat în acea perioadă o clădire cu patru etaje în apropierea Pieței Centrale din Chișinău – Centrul Comercial Grad.

Citiți materialul integral pe Ziarul de Gardă! Click AICI!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata