NordNews
Avem ce spune

FOTO | Cursuri de instruire pentru angajații MAI în domeniul integrității instituționale

Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA), cu suportul  Centrului pentru Control Democratic al Forțelor Armate (DCAF), a desfășurat un curs de instruire în domeniul integrității instituționale pentru 60 de angajați din cadrul autorităților administrative și instituțiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. 
Evenimentul a fost deschis de către conducerea Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, și moderat de reprezentanți din cadrul SPIA, IGPF și INP.
Seminarul a început cu prezentarea formatorilor ți a agendei  sesiunilor, a modulelor de studiu și a participanților. Ulterior, au fost aduse la cunoștința participanților obiectivele propuse și anume familiarizarea cu noțiunea, și importanța integrității în cadrul sistemului afacerilor interne, schimbul de opinii și experiență.
În cadrul  seminarului s-au purtat discuții cu privire la  tematicile ce vizează răspunderea juridică pentru actele de corupție, etica și dezvoltarea profesională, precum și acțiunile întreprinse de SPIA în scopul promovării în rândul angajaților a comportamentului integru și a conceptului „Toleranța zero față de corupție”.
Angajații MAI au aflat și despre modalitățile de denunțare a actelor de corupție, importanța și necesitatea existenței comportamentului integru în sistemul afacerilor interne, precum și verificările la care poate fi supus un angajat bănuit de lipsă de integritate.
Serviciul protecție internă și anticorupție  acordă o atenție specială prevenirii acțiunilor de corupție și celor  conexe corupției în scopul promovării spiritului de integritate și ridicării nivelului de siguranță și încredere a societății în subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"