NordNews
Avem ce spune

FOTO | De mână cu polițiștii. Lecții de educație rutieră pentru elevii din Bălți

Elevii claselor a l-a de la Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” și Gimnaziul nr.3 din municipiul Bălți, s-au întâlnit cu polițiștii. Oamenii legii le-au vorbit copiilor despre regulile de circulație pe care trebuie să le respecte un pieton disciplinat.

„Scopul nostru este ca micuții pietoni să înțeleagă ce înseamnă traversarea corectă, la ce culoare a semaforului trebuie să treacă, și venim cu un apel și către părinți, pentru că copiii sunt în clasele mici si să-i însoțească până la școală, deoarece, din nefericire, în acest an, am avut două accidente rutiere cu implicarea pietonilor”, spune Eugenia Molceanov.

Elevii împreună cu polițiștii au traversat strada corect la trecerile pietonale nedirijate. Copiii spun că vor fi mai atenți la drum.

„Trebuie să traversăm strada la trecerea de pietoni. Când la noi este culoarea roșie, trebuie să stăm, dar când este culoarea roșie la mașini, mașinile trebuie să se oprească”, spune Bety, elevă în clasa I.

Profesorii salută astfel de acțiuni și speară că elevii vor deveni și mai disciplinați.

„Vreau să-i mulțumesc inspectoratului de poliție, că ne-a oferit așa o șansă de a folosi cunoștințele în practică. Au arătat cum copiii să treacă corect strada, când trebuie să trecem la zembră”, a spus o profesoară de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”.

Lecțiile de educație rutieră sunt organizate de angajații Inspectoratului de Poliție Bălți, de comun cu angajații Direcției Patrulare Nord al Inspactoratului Național de Securitate Publică. Astfel de ore de educație rutieră urmează să fie desfășurate în toate școlile din municipiu.

În scopul prevenirii accidentelor rutiere cu implicarea minorilor, oamenii legii vin cu un apel către părinți, să-i însoțească pe copii în drum spre școală și să le vorbească despre regulile de siguranță rutieră.

Fii un exemplu bun pentru copilul tău! Ia-l de mână și traversează corect strada!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"