NordNews
Avem ce spune

FOTO | Depistați cu permis auto falsificat și cu mașina radiată din circulație

Un permis de conducere falsificat și un mijloc de transport scos din circulație au fost depistate la controlul de frontieră. În continuare, polițiștii de frontieră din Lipcani și Sculeni documentează pe faptele date doi conaționali.
În seara zilei de ieri, 22 aprilie, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un BMW, înmatriculat în Lituania. La volanul mijlocului de transport a fost legitimat cetățeanul Republicii Moldova în vârstă de 19 ani. În cadrul procesării datelor din documentele prezentate pentru autoturism s-a constatat că acesta nu mai era la evidență și nici înregistrat în modul stabilit de legislația în vigoare a țării de origine. La cele depistate tânărul a declarat că în luna decembrie a anului trecut a procurat mașina în orașul Drochia și a a fost asigurat de proprietari despre legalitatea acestuia pe teritoriul Republicii Moldova. Până la elucidarea circumstanțelor pe caz, mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Lipcani, iar persoana riscă o amendă de la 6 u.c. la 12 u.c. conform art.229, al.1 CC al RM.
Către ora 21:40, un conațional de 58 de ani a fost identificat în punctul de trecere Sculeni cu permisul de conducere falsificat. Documentul, care ar fi fost perfectat în Spania, prezenta semne vizibile de contrafacere, fiind observat falsul chiar din primele cercetări. La audieri, șoferul a relatat că acum câțiva ani, prin intermediul unor persoane necunoscute și contra sumei de 30 de euro a obținut permisul de conducere spaniol. Pentru a fi autorizată intrarea în țară a mijlocului de transport, bărbatul a continuat călătoria ca simplu pasager, iar la volan a urcat feciorul acestuia. Permisul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"