NordNews
Avem ce spune

FOTO | Deputat PAS: „Platon ar avea datorii la stat de peste 12 milioane de lei, iar Plahotniuc – 1,3 milioane”

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și oligarhul Vladimir Plahotniuc, ambii căutați de justiția din Republica Moldova, ar avea datorii la stat de circa 12,2 și, respectiv, 1,4 milioane de lei. Informația a fost făcută publică de către deputatul PAS, Dumitru Alaiba, care a prezentat și două acte fiscale care ar proba acest lucru, scrie replicamedia.md

„Din surse foarte demne de încredere: Platon are datorii la stat în sumă de peste 12,2 milioane lei, iar Plahotniuc – aproape 1,4 milioane lei”, a scris Alaiba pe pagina sa oficială de Facebook.

Parlamentarul i-a îndemnat pe cei doi să-și plătească impozitele la stat.

„Domnilor oligarhi fugari, chiar dacă ați ales să fugiți din țară, ca niște fricoși, totuși impozitele trebuiesc plătite. Statul are nevoie de aceste 14 milioane de lei. Despre recuperarea activelor fraudate – bani furați de la oamenii din cea mai săracă țară din Europa – nu o să zic în această postare. Știm cu toții că sunt de ordinul miliardelor, nu milioanelor”, a mai scris deputatul.

Jurnaliștii de la Replica Media au solicitat reprezentanților Serviciului Fiscal de Stat să se expună asupra veridicității actelor prezentate de Dumitru Alaiba. De asemenea, jurnaliști l-au contactat telefonic pe avocatul lui Veaceslav Platon, Alexandru Bodnariuc, pentru a cere confirmarea sau infirmarea informației, dar și un comentariu din partea clientului său.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata