NordNews
Avem ce spune

FOTO | Detalii cutremurătoare în cazul atacului armat dintr-o universitate din Rusia

Au apărut noi imagini cutremurătoare cu atacul armat de la Universitatea din Perm, soldat cu 8 morți și cel puțin 19 răniți. De asemenea, autoritățile au menționat că atacatorul a fost rănit.

Mass-media locală l-a identificat pe agresor ca fiind Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani. Într-o postare pe rețelele sociale scrisă cu puțin timp înainte de atac, el a explicat procesul de obținere a permisului port-armă, cum se poate trece cu succes testul psihologic și a spus că a ales universitatea pentru că „a comis o greșeală gravă” în trecut. Textul pare scris de un tânăr foarte tulburat.

„M-am gândit întotdeauna la moarte”, a scris el. „Nu știu câți pot ucide, dar voi face totul pentru a lua cât de mulți cu mine.”

Un purtător de cuvânt al gărzii naționale ruse a confirmat că tânărul deținea legal arma de vânătoare.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că atacul armat din campusul universitar din Perm este „o mare nenorocire” pentru Rusia.

„Este o mare nenorocire nu numai pentru familiile care au pierdut un copil, ci pentru întreaga ţară”, a spus el în direct la televiziune, făcând apel la forţele de ordine să elucideze motivaţiile atacatorului.

„Niciun cuvânt nu poate atenua durerea doliului, a acestor pierderi, în special pentru că este vorba despre tineri care abia îşi începeau viaţa”, a spus el.

Bilanţul atacului armat comis luni dimineaţă de către un student la Universitatea Naţională de Cercetare din Perm, oraş din Ural în estul Rusiei, a crescut la opt morţi şi cel puţin 19 răniţi, iar atacatorul a fost rănit, înainte să fie arestat, a anunţat Comitetul de anchetă rus, în timp ce mai multe media ruse transmiseseră că acesta a decedat în urma rănilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"