NordNews
Avem ce spune

FOTO | Doi moldoveni, reținuți la vama Stânca pentru deținerea de acte românești false

Doi cetățeni ai Republicii Moldova, în vârstă de 28 și 41 de ani, au fost reținuți, ieri, 13 februarie, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Stânca, întrucât dețineau asupra lor cărţi de identitate cu însemnele autoritățile române, care urmau să fie folosite în Germania.
Solicitată telefonic, Denisa Lazăr, ofițer de presă al Poliției de Frontieră Iași, a declarat pentru nordnews.md: La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, polițiștii de frontieră au descoperit asupra unuia din cetățeni două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, ascunse și nedeclarate, pe care erau imprimate fotografiile a doi cetăţeni din R. Moldova, iar asupra celălaltui cetăţean, alte două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate fotografia sa şi a soţiei sale.
În urma efectuării verificărilor speciale, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză sunt false.
Cu privire la cele constatate, primul cetățean a declarat că a procurat cărţile de identitate de la conaționali, plătind suma de 100 de euro pentru fiecare și că acestea urmau a fi folosite în Germania, pentru a găsi mai ușor un loc de muncă. Cel de-al doilea cetăţean a declarat că a primit cele două cărţi de identitate, pentru a le preda în Germania unor persoane necunoscute, fără a avea cunoştinţă că acestea nu sunt documente autentice.
La moment, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea anchetei vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"