NordNews
Avem ce spune

FOTO | Dosarul „30 de mii de dolari pentru primar”. Soțul deputatei Lozovan, adus la Judecătoria Bălți

Soțul deputatei Lozovan, Pavel Gîrleanu, care este consilier raional al orașului Ocnița a fost escortat de ofiterii CNA la Judecatoria din Bălți, în dosarul tentativei de corupere a primarului de Ocnița, Victor Artamaniuc.

Potrivit oamenilor legii, acesta a încercat să-i ofere alesului local, 30 de mii de dolari pentru ca acesta să adere la Partuidul „Renasterii”,  condus de Alexandr Nesterovschi.

Amintim că la data de 2 august, sub controlul CNA a fost primită suma de 30 de mii de dolari, iar consilierul a fost reținut în flagrant. Ofițerii CNA și procurorii au constatat că, începând cu 24 martie 2023 şi până în prezent, primarul orașului Ocnița ar fi fost abordat de către unul dintre consilierii raionali în vederea convingerii acestuia de a renunța la formațiunea din care făcea parte și aderarea la un alt partid politic.

În schimb, consilierul i-ar fi promis o remunerare ilicită de 2 milioane de lei, dintre care 1 milion era personal pentru primar, iar altă parte din bani urma a fi investită în proiecte de infrastructură.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"