NordNews
Avem ce spune

FOTO | Două localităţi din nordul ţării vor avea propria stemă şi drapel

Satele Sofia din raionul Drochia şi Căinarii Vechi, raionul Soroca, şi-au înregistrat propriile stemă şi drapel. Decretele prezidenţiale în acest sens au fost publicate în Monitorul Oficial din 22 octombrie curent.

Stema satului Sofia reprezintă un câmp verde, pe care este imprimat chipul Sfintei Sofia – Înţelepciunea lui Dumnezeu. Scutul este timbrat de o coroană sătească de aur. Drapelul reprezintă o pânză pătrată verde, putând în mijloc chipul Sofiei – Înţelepciunea lui Dumnezeu.

Stema satului Căinarii Vechi reprezintă un câmp roşu, o fâşie îngustă ondulată de aur, coborâtă şi însoţită de un cioban stând în picioare, privind în faţă, purtând straie naţionale, cojoc, căciulă de cârlan pe cap şi ciubote, ţinând în mâna dreaptă o cârjă sprijinită în pământ şi flancat de două oiţe păscând, afrontate, totul de argint, iar jos de o ştiucă în fascie, de acelaşi metal. Scutul este timbrat de o coroană sătească de aur.

Drapelul localităţii reprezintă o pânză pătrată roşie, cu talpa galbenă, purtând în mijloc un cioban stând în picioare, privind în faţă, purtând straie naţionale, cojoc, căciulă de cârlan pe cap şi ciubote, ţinând în mâna dreaptă o cârjă sprijinită în pământ şi flancat de două oiţe păscând, afrontate, totul alb.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata