NordNews
Avem ce spune

FOTO/VIDEO | Droguri în valoare de 8 milioane de lei confiscate de polițiști și procurori

Ofițerii Direcției Antidrog a INI împreună cu  procurorii  Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Nord, au desfășurat la 8 aprilie curent, o serie de percheziții la domiciliile mai multor persoane, suspectate de punerea în circulație a drogurilor de tip „marijuană” și „subutext”, pe teritoriul municipiilor Chișinău și Bălți.

 

Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal intentat de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pe faptul producerii, preparării, păstrării, transportării, distribuirii și comercializării drogurilor sub formă de „marijuană”, inclusiv și altor tipuri de droguri obținute pe cale sintetică în proporții deosebit de mari, de un grup criminal organizat.

În urma efectuării perchezițiilor la domiciliile făptuitorilor a fost depistată o seră artizanală pentru creșterea plantelor și anume marijuană, utilaj artizanal pentru îngrijirea plantelor, „marijuană”, cântare electronice și alte obiecte.

De asemenea au fost depistate și ridicate cantități impunătoare de  marijuană, destinate realizării ulterioare, valoarea cărora se estimează la 8 000 000 lei.

Totodată, s-a constat că suspecții au urmat cursuri de autoinstruire în străinătate și anume Olanda, cu privire la cultivarea plantelor de marijuană.

Drept urmare, a acțiunilor de urmărire penală întreprinse de către polițiști și procurori au fost reținute cinci persoane, cu vârstă cuprinsă între 24 și 26 ani, originari din raionul Fălești.

În privința acestora, procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, suspecții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"