NordNews
Avem ce spune

FOTO | Dulciuri pentru copii, cu termenul de valabilitate expirat și alcool contrafăcut, depistate de polițiști

Mai multe produse alimentare care erau ambulate în cutii cu cadouri predestinate copiilor și care aveau termenul de valabilitate expirat, dar expuse comercializării, au fost depistate de polițiști. În urma verificărilor mai multor agenți economici din nordul țării au fost ridicate 87 de astfel de cadouri, în valoare totală de 7 000 de lei.

Potrivit poliției, agenții economici dețin activitatea de fabricare, distribuire și comercializare a unor produse alimentare.

„Dacă agenții economici vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă de la 1200 de lei până la 4500 de lei cu sau fără privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an pentru falsificarea şi contrafacerea produselor, dar și amendă de la 3000 de lei până la 6000 de lei pentru comercializarea mărfurilor cu termenul de valabilitate expirat”, se arată în comunicatul emis de Poliția R. Moldova.

Totodată, un bărbat de 61 de ani, locuitor al orașului Dondușeni este cercetat în stare de libertate pentru fabricarea și comercializarea produselor alcoolice contrafăcute.

În urma perchezițiile efectuate la domiciliul și mijloace de transport ale bărbatului, oamenii legii au depistat 14 vase din plastic cu volum de 20 de litri fiecare, în care se afla un lichid de culoarea chihlimbarului, incolor, cu miros specific de alcool.

Polițiștii au mai depistat 50 de sticle cu volum de 1,5 litri, care erau pregătite pentru a fi livrate cumpărătorilor, iar alte 1 400 de sticle urmau a fi pregătite. În total au fust ridicați 355 de litri de alcool contrafăcut”, se arată în comunicatul emis de Poliția R. Moldova.

Valorea bunurilor ridicate se estimează la suma totală de 50 de mii de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata