NordNews
Avem ce spune

FOTO | Echipa presei sportive din R. Moldova a devenit campioană la Turneul Internațional de fotbal printre jurnaliști

Echipa Asociației Presei Sportive din R. Moldova (APSM) a ocupat primul loc la turneul internațional de fotbal pentru jurnaliști care s-a desfășurat în perioada 1-3 aprilie curent la Sharm El-Sheikh, Egipt. La competiție au mai fost prezente reprezentativele a șapte țări. Formația jurnaliștilor din Moldova a evoluat în premieră la acest turneu.

Naționala Moldovei a fost reprezentată de Alexandru Fosa, Veaceslav Burghelea, Ion Fuștei, Oleg Istrati, Alexandru Rusu, Ion Anuşca, Andrei Lupu, Sergiu Carauş, Maxim Tataru, Cristian Jardan și Eduard Ciobanu.

Selecționata noastră s-a impus chiar din prima zi cu 3-1 în fața colegilor din Armenia și cu 1-0 – a celor din Ucraina, după care a suferit o înfrângere în fața reprezentativei Kazahstanului, scor 0-3. În următorul meci, ei au reușit să surclaseze echipa gazdă, formația Egiptului: 2-1. În ultima partidă, Moldova a surclasat într-o luptă crâncenă formația Belarusului (1-0).

Astfel, naționala Moldovei, cu 12 puncte la activ, a devenit campioana turneului, iar Oleg Istrati a primit titlul de Cel mai bun portar al competiției.

„Avem tot respectul și recunoștința pentru cei care susțin activitatea Asociației Presei Sportive din Moldova, inclusiv a echipei de fotbal creată de instituția respectivă, ce are în palmares rezultate de excepție pe plan internațional. Tradițional, alături de presa noastră sportivă se află Federația Moldovenească de Fotbal, care permanent contribuie la deplasările echipei cronicarilor peste hotare, precum și la organizarea turneului de futsal Open Cupa Presei în memoria jurnalistului sportiv Boris Harcenco…”, a declarat Eduard Ciobanu, preşedintele APSM.

Amintim că, echipa presei sportive din Moldova a câștigat, în anul 2019, campionatul țărilor Est-Europene și Balcanice, precum şi turneul Internaţional printre jurnalişti desfășurat la Druskininkai, Lituania. În 2003 Naționala jurnaliștilor din Moldova a câștigat Jocurile Olimpice pentru mass media de la Cannes (Franța).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"